Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

400 gr magere hamlappen
1½ eetl shoarmakruiden (Silvo)
500 gr wijnzuurkool
1 klein blikje mandarijnpartjes
2 eetl zonnebloemolie
1 dl droge witte wijn of water
2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes (Cela Vita, 900 gr)
100 gr magere spekreepjes

Snijd de hamlappen in stukjes en roer de shoarmakruiden erdoor. Lat de zuurkool en de mandarijntjes uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en roerbak het vlees rondom bruin. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en schenk de wijn (of het water)erbij. Leg een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes ca 30 minuten stoven. Schep het vlees- zuurkoolmengsel in een ovenschaal en meng de partjes mandarijn erdoor. Dek het geheel, dakpansgewijs, af met de aardappelschijfjes en verdeel de spekreepjes erover.
Laat de schotel, in ca 30 minuten, in het midden van een voorverwarmde oven 200 graden door en door heet worden.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50