Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelsoep met basilicum en bosui

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

250 gr kruimige aardappels
3 bosuitjes, in ringetjes
30 gr verse basilicum
15 gr boter
2-3 eetl. croutons, kant en klaar
2 kippen bouillontableten
1 ei
peper & nootmuskaat

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan, schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor en smoor alles 5 minuten op zacht vuur.

Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 liter water bij. Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.

Kook intussen het ei in 8 minuten hard. Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf. Prak het ei in een diep bord, zodat een fijn eikruim ontstaat.

Neem de pan van het vuur. Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en bosui en tot slot het eikruim over.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kruidige venkelsoep
Sint Hubertusbouillon
Zondagse soep
Zuurkoolsoep met gerookte kip
Pittige tomatensoep met gember-peperroom

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes