Schil de asperges en snijd de harde onderkanten eraf. Breng de schillen en onderkanten met koud water aan de kook en laat dit circa 5 minuten trekken. Leg de asperges in een ruime pan en schenk, door een zeef, de kokende aspergebouillon erover. Voeg zout toe en leg een dubbelgevouwen schone keukendoek op de asperges. Breng weer aan de kook en laat de asperges 4 à 5 minuten koken en daarna in het vocht afkoelen. Pel de garnalen en maak ze schoon. Bak de garnalen 1 à 2 minuten in de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag tot ze roze zijn, bestrooi ze met wat zout. Breng de slagroom op smaak met zout , peper en de kruiden. Verhit ruim water in een pan, voeg de azijn toe.
Breek de eieren een voor een in een kopje en laat de eieren voorzichtig in het kokende water glijden. Pocheer de eieren circa 4 minuten (tegen de kook aan). Laat ze daarna schrikken in ijskoud water. Haal de asperges uit de bouillon, snijd de kopjes eraf (5 cm) en snijd elke kop in de lengte in vieren. Snijd de rest van de asperges in plakjes van 1 cm.
Breng de kippenbouillon met 6 dl aspergebouillon en de plakjes asperges aan de kook en pureer het mengsel met de staafmixer. Verdeel de garnalen, aspergekopjes, eieren en kruidenroom over 4 voorverwarmde borden en schenk de soep hier voorzichtig omheen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |