Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Soepen | Bouillon met omelet

Bouillon met omelet

1 kg runderschenkel
4 kalfsbotten of mergpijpen
2 grote uien, in vieren
2 dunne preien, in stukken
4 stengels bleekselderij in stukjes
1 winterwortel (200 g), in stukken
2 laurierblaadjes
1 tl tijm
8 peperkorrels
8 cl Malaga wijn
peper
zout
Madeira

Voor de omelet:

3 eierdooiers
4,5 cl slagroom
peper
zout
12 takjes kervel
1 el boter
peterselie

In pan doen: 3 liter water, schenkel en botten. Langzaam aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. Groenten en kruiden toevoegen. Zonder deksel tegen de kook aan 2,5 uur laten trekken. Boven andere pan door een doek en zeef schenken. Laten afkoelen. Vetlaag verwijderen.
In kom doen: eierdooiers, slagroom, zout, peper. Kervel erboven fijnknippen. Door elkaar kloppen. In koekenpan boter verhitten. Eimengsel erin schenken. Met deksel op pan omelet bakken. Met uitsteekvormpje figuurtjes uitsteken.
AFWERKEN:
Bouillon verwarmen. Op smaak brengen met Malagawijn, peper en zout. In soepkommen schenken. Garneren met omelet en peterselie. Aan tafel scheutje erdoor roeren.
IDEE:
Als u een dubbelgetrokken bouillon wil maken, voeg dan aan de ingekookte bouillon toe: 4 stengels bleekselderij, 200 g winterwortel, 2 laurierblaadjes en 500 g bouillon- of soepvlees. Bouillon zonder deksel tegen kook aan nog 1 uur laten trekken. Opnieuw boven een andere pan zeven.

Personen: on
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50