In pan doen: 3 liter water, schenkel en botten. Langzaam aan de kook brengen. Regelmatig afschuimen. Groenten en kruiden toevoegen. Zonder deksel tegen de kook aan 2,5 uur laten trekken. Boven andere pan door een doek en zeef schenken. Laten afkoelen. Vetlaag verwijderen.
In kom doen: eierdooiers, slagroom, zout, peper. Kervel erboven fijnknippen. Door elkaar kloppen. In koekenpan boter verhitten. Eimengsel erin schenken. Met deksel op pan omelet bakken. Met uitsteekvormpje figuurtjes uitsteken.
AFWERKEN:
Bouillon verwarmen. Op smaak brengen met Malagawijn, peper en zout. In soepkommen schenken. Garneren met omelet en peterselie. Aan tafel scheutje erdoor roeren.
IDEE:
Als u een dubbelgetrokken bouillon wil maken, voeg dan aan de ingekookte bouillon toe: 4 stengels bleekselderij, 200 g winterwortel, 2 laurierblaadjes en 500 g bouillon- of soepvlees. Bouillon zonder deksel tegen kook aan nog 1 uur laten trekken. Opnieuw boven een andere pan zeven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |