Pel de ui en snopper deze.
Verhit de olie in een soeppan.
Fruit de ui met de currypasta 2 minuten. Pel de knoflook en pers deze erboven.
Schep de spliterwten erdoor, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 40 minuten. Roer regelmatig zodat de soep goed bindt.
Snijd intussen de rode peper, zonder zaadjes, in stukjes, de geraspte wortel in blokjes en de prei in ringen. Voeg rode peper, wortel, prei, peper, zout en 1 eetl koriander toe en kook zachtjes 15 minuten.
Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel ze over 4 borden of kommen. Schep de hete zure room of crème fraîche bestrooid met koriander over. Lekker met pitabrood of naanbrood
Bereidingstijd: 60 minuten
Deze soep is vegetarisch als er kruidenbouillon wordt gebruikt en als de kipfilet vervangen wordt door tofu.
Bestrooi de soep eens met geschaafde amandelen die geroosterd zijn in een droge, hete koekenpan.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |