Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kruidige venkelsoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
2 st. venkelknol
2 el. Olijfolie
½ el. Verse tijm
1 tl. Verse rozemarijn
½ dl. Pernod
5 dl. Vleesbouillon
100 gr. feta
1 teen knoflook
2 el. Gehakte peterselie
1 tl. Geraspte citroenschil

Bereiden

1.Pel en snipper de ui.

2.Maak de venkel schoon en snijd de knollen in stukjes, bewaar het groen.

3.Verhit de olie in een pan.

4.Fruit de ui even aan.

5.Bak de venkel al omscheppend mee en voeg de tijm, rozemarijn, Pernod en bouillon toe.

6.Kook de venkel in ca. 10 minuten zachtjes gaar.

7.Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.

8.Voeg zout en peper naar smaak toe.

9.Verkruimel de feta.

10.Hak het venkelgroen fijn.

11.Pel de knoflook en hak het teentje zeer fijn.

12.Schep de peterselie, een eetlepel fijn gehakte venkel en de geraspte citroenschil door de knoflook.

13.Verwarm de soep opnieuw.

14.Schep de soep in 4 warme soepborden.

15.Strooi de fetakruimels erover.

16.Serveer de soep met fleurons.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelsoep met basilicum en bosui
Aardappelsoep
Heldere aspergesoep
Garnalensoep met Japanse noedels
Courgette cappuccino

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes