Pel de ui en snipper deze. Pel de teentjes knoflook. Halveer de paprika‘s en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Kruis de vleestomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water. Ontvel ze en verdeel ze in stukjes. Verhit de olie. Fruit de ui en voeg geperste knoflook, paprika, tomaat en chilipoeder toe.
Giet de bouillon erbij en meng de tomatenpuree erdoor. Kook de soep zachtjes 10 minuten.
Giet de bonen en de maïs af.
Schil de avocado, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Halveer de spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Voeg de avocado, de spaanse peper, de bonen en de maïs bij de soep. Breng de soep op smaak met zout . Strooi de koriander erover. Lekker met tortillachips en zure room.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |