Snipper de uien.
Stoof de uien glazig in de boter.
Voeg de kerriepoeder erbij en laat dit zachtjes even meebakken.
Voeg de bloem toe en laat dit droogbakken.
Laat de roux iets afkoelen.
Maak de kippenbouillon
Bind de bouillon met de roux en zet deze weer op het vuur.
Laat deze onder voortdurend roeren warm worden en laat deze 3 minuten doorkoken.
Maak de roux mooi egaal door er even de staafmixer in te zetten.
Roer de koksroom erdoor en breng het geheel weer aan de kook.
Sla de slagroom stijf
Snij van de zalm reepjes en strooi deze in een bord
Schep de hete soep erop.
Schep op ieder boord een bolletje geslagen room en versier met een takje dille.
Variatie: ipv zalm kun je ook kip gebruiken
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |