Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Romige mosselsoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
1 kg mosselen
1 theel tijm
1 laurierblad
4 dl cider (Grand Cadille)
500 gr prei
20 gr boter
1,5 eetl bloem
2 dl Room Culinair
1,5 eetl mosterd
cayennepeper
peper en zout
2 eetl fijngehakte peterselie

Bereiden

Pel en snipper de ui. Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen. Doe de mosselen met ui, de tijm, het laurierblad en de cider in een (mossel) pan en schep het goed om. Breng het aan de kook en kook de mosselen met de deksel op de pan ca. 5 minuten totdat ze allemaal open zijn. Neem ze uit de pan en zeef het kookvocht. Houd 12 hele mosselen apart en neem de rest uit de schelp. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de boter en bak de prei al omscheppend 5 minuten. Strooi de bloem erover en fruit alles 1 minuut op een laag vuur. Schenk beetje bij beetje het kookvocht erbij en breng al roerend aan de kook.
Voeg de Room Culinair en de mosterd toe en breng het aan de kook. Laat alles op een laag vuur koken tot een licht gebonden soep. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Verwarm de mosselen even mee en verdeel de soep over vier borden. Garneer met de mosselen in de schelp en de peterselie. Serveer met driehoekjes geroosterd brood.
Bereiding ± 30 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zondagse soep
Romige maissoep
Rode bonensoep
Heldere champignonsoep
Erwtensoep met kluif

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes