Breng 3 dl water met het kippenbouilon tablet aan de kook.
Pel en snij 2 teentjes knoflook in dunne plakjes. Was de spinazie en verwijder de harde nerven. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflookplakjes in ca. 1 min. Goudbruin. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.
Bak de spinazie ca.2 min. En pers het laatste teentje knoflook erboven uit.
Haal de spinazie uit de pan en schenk er wat kippenbouillon over. Pureer de spinazie zeer fijn. Schil en verwijder de pit van de avocado. Pureer de avocado met het citroensap en de slagroom.
Voeg het avocadomengsel en de spinazie toe aan de rest van de kippenbouillon. Breng het mengsel op smaak met zout en royaal peper. Verwarm de soep goed door maar laat niet koken. Serveer de soep met knoflookchips en warme ciabatta.
Tip: Kippenbouillon kan vervangen worden door groentenbouillon.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |