Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sopa aquacate

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 kippenbouillontablet
3 teentjes knoflook
150 gr. Spinazie
2 eetl. Olijfolie
75 ml slagroom
1 avocado
1 eetl. Citroensap
zout, versgemalen peper
extra nodig
keukenpapier
staafmixer

Bereiden

Breng 3 dl water met het kippenbouilon tablet aan de kook.
Pel en snij 2 teentjes knoflook in dunne plakjes. Was de spinazie en verwijder de harde nerven. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflookplakjes in ca. 1 min. Goudbruin. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.
Bak de spinazie ca.2 min. En pers het laatste teentje knoflook erboven uit.
Haal de spinazie uit de pan en schenk er wat kippenbouillon over. Pureer de spinazie zeer fijn. Schil en verwijder de pit van de avocado. Pureer de avocado met het citroensap en de slagroom.
Voeg het avocadomengsel en de spinazie toe aan de rest van de kippenbouillon. Breng het mengsel op smaak met zout en royaal peper. Verwarm de soep goed door maar laat niet koken. Serveer de soep met knoflookchips en warme ciabatta.

Tip: Kippenbouillon kan vervangen worden door groentenbouillon.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Minestrone soep
Makkelijke visbouillon
Grotchampignonsoep (5 kopjes)
Heldere champignonsoep
Helder kippensoepje met ananas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes