Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stevige ajuinsoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2,5 l kippenbouillon
6 zoete ajuinen
350 gr kalfsgehakt
1 tl tijmblaadjes
1 el ketjap
1 el sojasaus
1 tl sambal oelek
Parmezaanse kaas of Gruyère
peper en zout

Bereiden

Zet een kookpot met de kippenbouillon op het vuur en breng de bouillon aan de kook. Snijd de ajuin in kwarten, de kwarten daarna doormidden en haal ze los.
Zet een pan op het vuur met boter, bruineer de ajuin hierin tot deze glazig is, zet dan het vuur laag en laat stoven tot de ajuin begint ‘aan te plakken‘. Giet dan een bodem koud water in de pan en laat de ajuin stoven tot hij goudbruin ziet. Voeg de ajuin bij de kippenbouillon in de kookpot.
Bak het gehakt met de tijmblaadjes, ketjap en sojasaus en voeg dit mengsel toe aan de ajuinsoep.
Voeg op het laatst (indien u wenst) wat sambal toe.
Verdeel de ajuinsoep over soepkoppen en bestrooi met de kaas.
Gratineer deze en serveer direct.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sint Hubertusbouillon
Lente-ui soep met zalm
Uiensoep "Londonderry" (4 pers)
Makkelijke visbouillon
Erwtensoep met gerookte makreel (voor 4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes