Zet een kookpot met de kippenbouillon op het vuur en breng de bouillon aan de kook. Snijd de ajuin in kwarten, de kwarten daarna doormidden en haal ze los.
Zet een pan op het vuur met boter, bruineer de ajuin hierin tot deze glazig is, zet dan het vuur laag en laat stoven tot de ajuin begint ‘aan te plakken‘. Giet dan een bodem koud water in de pan en laat de ajuin stoven tot hij goudbruin ziet. Voeg de ajuin bij de kippenbouillon in de kookpot.
Bak het gehakt met de tijmblaadjes, ketjap en sojasaus en voeg dit mengsel toe aan de ajuinsoep.
Voeg op het laatst (indien u wenst) wat sambal toe.
Verdeel de ajuinsoep over soepkoppen en bestrooi met de kaas.
Gratineer deze en serveer direct.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |