Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Soepen | Venkel soep

Venkel soep

1 venkel
1 kleine ui gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
125 ml crème fraîche (halfvet)
750 ml kippenbouillon (evt. van tablet)
4 takjes cherrytomaatjes

Snijd de venkel in kleine stukjes, bewaar het kruidige venkelgroen als garnering.

Fruit in een soeppan de ui in de olie goudbruin, voeg de stukjes venkel erbij en bak ze enkele minuten mee.
Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 minuten afgedekt zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper.
Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.
Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.


P.P. 270 kCal Eiwit 6 g Vet 26 g Koolhydraten 3 g

Personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50