Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Taarten-en-brood | Appelkruimeltaart met bosvruchten (warm)

Appelkruimeltaart met bosvruchten (warm)

1 pak bosvruchtenmix (300 gr ,diepvries, Frosta).(AH)
100 gr bloem
zout
75 gr gele basterdsuiker
50 gr koude boter of margarine
500 gr Goudrenetten
2 eetlepels suiker
½ bekertje slagroom (à 200 ml, tova).
(ca. 1 eetl boter of margarine om in te vetten).
Lage taartvorm doorsnede ca. 24 cm.

(Bosvruchtenmix ca 1 uur van te voren uit de diepvries nemen en in kom ontdooien). Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4. In kom bloem, zout en basterdsuiker mengen. In pan boter op laag vuur laten smelten. Boter met vork door bloem mengen zodat deeg met kruimelige structuur ontstaat. Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels in partjes van ca 1½ cm dik snijden. Appel bestrooien met suiker. Vorm invetten met boter. Helft van appel in vorm leggen. Bosvruchtenmix over appel verdelen. Rest van appel over bosvruchtenlaag verdelen.
Kruimeldeeg erover strooien.
Appelkruimeltaart in midden van oven in ca 25 minuten goudbruin bakken.
Intussen slagroom stijfkloppen. Bosvruchtensaus erdoor roeren. Taart heet serveren met bosvruchtenroom.

Tip: kan als nagerecht gegeven worden.
Bereiding: ca 40 minuten

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50