Kneed een deeg van 275 gr gezeefde mix voor witbrood,1/2 tl zout, 50 gr suiker,2 dl lauwwarme melk en 50 gr gesmolten boter en 2 losgeklopte eieren. Laat het deeg afgedekt 30 min. Rijzen. Maal in een amandelmolen of op de fijne rasp van de foodcompressor de amandelen fijn. Zeef de rest van de broodmix en snijd hierin 150 gr boter heel klein. Voeg de amandelen, 150 gr suiker, 1tl kaneel en 1 tl gemalen kardemom toe en kneed er met de vingertoppen een kruimelig deeg van. Schil de appels en snijd ze in partjes. Schep ze om met 2 el citroensap, 4 el suiker en 2 el custardpoeder. Warm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet het papier in. Kneed het deeg door, rol het uit tot een lap die op de bakplaat past en prik het regelmatig in. Leg de appelpartjes in rijen op het deeg. Verdeel de rozijnen en tot slot het kruimeldeeg erover. Bak de taart in 30 min. Gaar en goudbruin. Snijd de taart in vierkante stukken en stapel die.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |