Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Appeltaart met spijs

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten

125 gr boter, koud
75 gr witte basterdsuiker
snufje zout
250 gr bloem
2 eieren
3 druppels citroensap
200 gr amandelspijs
750 gr appels
25 gr kristalsuiker
50 gr abrikozenjam

Bereiden

Maak een zandtaartdeeg van boter basterdsuiker zout bloem een ei en de citroensap. Leg dit deeg een ½ uur in de koelkast op te rusten.

Meng het ei door de amandelspijs.

Schil de appels ( bij voorkeur goudrenetten) en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in dunne plakjes.

Bekleed een taartvorm (doorsnede van 24 cm) met het deeg. Bestrijk de deegbodem met amandelspijs en leg er de appels, dakpansgewijs in een cirkel op. Strooi er de kristalsuiker overheen.

Bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 Gr C gaar. Maak de abrikozenjam in de magnetron warm en bestrijk de taart ermee. Laat de taart afkoelen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Appelbeignets, uit de koekenpan
Gevulde cake (met citroenvulling)
Turkse vanillecake
Goudbruine spekpannenkoeken
Moederhart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes