Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een bakplaat licht in met olie.
Klop de eidooiers los met de currypasta.
Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat, bestrijk ze met het ei-currymengsel en bak ze in 8-10 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven.
Verwijder de stelen van de shiitake, deze worden niet gebruikt. Borstel of veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes.
Snijd de bosuitjes in schuine reepjes van 1 cm. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de rode peper, bosui en paddestoelen 2-3 minuten. Voeg zout en sojasaus toe.
Halveer de bladerdeegplakjes met een scherp mes voorzichtig overlangs. Leg de onderkanten op borden, schep de paddestoelenvulling erop en leg de bovenkant van het bladerdeeg erop.
Bereidingstijd 30 minuten.
Tip:
De paddestoelenvulling is ook geschikt in een wrap (tortilla) of in een pitabroodje.
In plaats van bosui is prei ook heel lekker.
Ook geschikt als voorgerecht.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |