Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Taarten-en-brood | Bospaddestoelen tompouce

Bospaddestoelen tompouce

4 lapjes bladerdeeg (diepvries)
2 eetl arachideolie of zonnebloemolie
2 eidooiers
1 etl currypasta
400 gr bospaddestoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take)
3 bosuitjes
1 rode peper
mespuntje zout
2 eetl sojasaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een bakplaat licht in met olie.
Klop de eidooiers los met de currypasta.
Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat, bestrijk ze met het ei-currymengsel en bak ze in 8-10 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven.
Verwijder de stelen van de shiitake, deze worden niet gebruikt. Borstel of veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes.
Snijd de bosuitjes in schuine reepjes van 1 cm. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de rode peper, bosui en paddestoelen 2-3 minuten. Voeg zout en sojasaus toe.
Halveer de bladerdeegplakjes met een scherp mes voorzichtig overlangs. Leg de onderkanten op borden, schep de paddestoelenvulling erop en leg de bovenkant van het bladerdeeg erop.
Bereidingstijd 30 minuten.
Tip:
De paddestoelenvulling is ook geschikt in een wrap (tortilla) of in een pitabroodje.
In plaats van bosui is prei ook heel lekker.
Ook geschikt als voorgerecht.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50