Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Taarten-en-brood | Gevulde speculaastaart

Gevulde speculaastaart

125 gr zelfrijzendbakmeel
100 gr boter
85-90 gr bruine suiker
11/2 theel speculaaskruiden
1/2 theel geraspte citroenschil
zout
amandelen om te garneren
vulling:
250 gr amandelspijs
1 eidooier
1 theel geraspte citroenschil
1 eiwit

Zeef het bakmeel in een kom, voeg bruine suiker citroenschil, zout en speculaaskruiden toe. Snijd de boter in stukjes en strooi hierover de boter in stukjes. Snijd met twee messen alles dooreen tot een kruimelig geheel. Kneed met koele hand een soepel deeg en laat dit even rusten.
Meng voor de vulling de eierdooier en de citroenrasp door het amandelspijs. Vet een springvorm of boterkoekvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Verdeel het speculaasdeeg in tweeën en druk 1 deel in de vorm. Bestrijk het deeg met eiwit. Verdeel hierover amandelspijs en bestrijk opnieuw met ei -wit. Verdeel de rest van het speculaasdeeg hierover en bestrijk het deeg met melk. Druk enkele amandelen ter garnering in het deeg en bak de speculaastaart ongeveer 30 minuten in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven en schakel hem vervolgens terug naar 150 graden. Bak nogmaals 25-30 minuten.

Personen: Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50