Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Paasbrood met walnoten en honing

Aantal personen:

Ingrediënten

500 gr tarwe bloem
4 dl lauw water
1 zakje droge gist 7 gr (Koopmans Bakkersgist)
(of 20 gr verse gist)
1 eetl vloeibare honing
10 gr zout
100 gr blauwe rozijnen (Sun Dream)
150 gr halve walnoten, in stukjes
Voor een tulbandvorm met een doorsnee van 20 cm.

Bereiden

Doe de bloem in een kom, los de gist op in de helft van het water en doe de honing erbij.
Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet het mengsel hier in. Roer de ingrediënten in het kuiltje goed door elkaar en meng het met een deel van de bloem. Strooi het zout aan de buitenste rand op de droge bloem.
Giet de rest van het water in twee delen in het midden en roer vanuit het midden tot alle bloem is opgenomen. Zet de deeghaken op de handmixer en kneed het deeg vier minuten.
Doe het deeg terug in de beslagkom en dek deze af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plaats 45 minuten rijzen.
Was de rozijnen in lauw water en verbrokkel de halve walnoten. Kneed de rozijnen en noten door het deeg. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de tulbandvorm in.
Doe het deeg in de vorm en laat het onder een vochtige doek op een warme plaats weer ca. 30 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid. Bak het brood 15 minuten op 220 graden. Temper nu de warmte tot 190 graden en bak de tulband in ca. 35 minuten af.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Peer gevuld met gember in bladerdeeg
Zelfgemaakte speculaas
Moskovisch gebak, voor taarten
Surinaamse appeltaart met een krokant laagje
Moederhart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes