Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Perzikcake met ricotta

Aantal personen:

Ingrediënten

Voor ca. 15 plakken:
200 gr blanke amandelen, fijngemalen
150 gr bloem
2-3 tl geraspte citroenschil
225 gr zachte boter of margarine
200 -225 gr kristalsuiker
6 eieren,gescheiden
250 gr gr ricotta of verse roomkaas
5-6 perziken
zout
4-5 gekonfijte sinaasappelschilletjes, in reepjes

Bereiden

Meng de gemalen amandelen, bloem en citroenschil. Klop de boter met de suiker licht en schuimig en roer er een voor een de eidooiers door. Spatel daarna het amandelmengsel erdoor. Klop de ricotta los. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel eiwitten, ricotta en 2 in kleine stukjes gesneden ontvelde perziken voorzichtig door het amandelmengsel. Bedek de bodem van een hoge cakevorm (12-14 cm hoog en 18-20 cm doorsnede) met bakpapier en vet de vorm (ook het bakpapier) goed in. Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake in 45-55 min. Gaar en lichtbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat de cake 5-10 min. In de vorm afkoelen. Haal de cake daarna uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen. Snijd voor de garnering 4 perziken in partjes. Garneer de bovenkant van de cake met perzik en reepjes sinaasappelschil.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pruimentaart
Appel-boterkoek
Waterkers- komkommersandwich (Pasen)
Hazelnoot truffels
Peer gevuld met gember in bladerdeeg

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes