Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Praline met witte chocolade en karamel

Aantal personen: 0
Bereidingstijd: 20 minuten + afkoelen

Ingrediënten

250 gr witte chocolade
1 blaadje blanke gelatine
1 dl room
20 gr hele amandelen

200 gr suiker
2 dl room

Bereiden

Week de gelatine in koud water.
Hak de amandelen fijn.
Smelt de chocolade au bain marie.
Haal van het vuur en los het uitgeknepen blaadje gelatine er in op.
Roer de room en de gehakte amandelen erdoor.
Laat iets opstijven.

Doe de suiker in een pan met dikke bodem en verwarm de suiker tot deze licht begint te kleuren.
Voeg dan de warme room toe, goed blijven roeren.... en kook tot een toffeeachtige saus.
Schrik niet als het even een hele klont karamel wordt, blijf roeren het komt goed!
Kook de saus in tot een toffee dikte.
Laat de saus afkoelen.

Vul de kant en klaar gekochte bonbonchocolade bakjes eerst met de toffee saus en spuit daarop de witte chocolade. Strijk het geheel glad met een warm nat mes.
Decoreer de bonbons naar eigen idee.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Wafels om te bewaren (ca. 25 stuks)
Appeltaart, groot bakblik
Gevulde cake (met citroenvulling)
Franse appeltaart
Tompouce met kaas en kruiden

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes