Week de gelatine in koud water.
Hak de amandelen fijn.
Smelt de chocolade au bain marie.
Haal van het vuur en los het uitgeknepen blaadje gelatine er in op.
Roer de room en de gehakte amandelen erdoor.
Laat iets opstijven.
Doe de suiker in een pan met dikke bodem en verwarm de suiker tot deze licht begint te kleuren.
Voeg dan de warme room toe, goed blijven roeren.... en kook tot een toffeeachtige saus.
Schrik niet als het even een hele klont karamel wordt, blijf roeren het komt goed!
Kook de saus in tot een toffee dikte.
Laat de saus afkoelen.
Vul de kant en klaar gekochte bonbonchocolade bakjes eerst met de toffee saus en spuit daarop de witte chocolade. Strijk het geheel glad met een warm nat mes.
Decoreer de bonbons naar eigen idee.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |