Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Taarten-en-brood | Praline met witte chocolade en karamel

Praline met witte chocolade en karamel

250 gr witte chocolade
1 blaadje blanke gelatine
1 dl room
20 gr hele amandelen

200 gr suiker
2 dl room

Week de gelatine in koud water.
Hak de amandelen fijn.
Smelt de chocolade au bain marie.
Haal van het vuur en los het uitgeknepen blaadje gelatine er in op.
Roer de room en de gehakte amandelen erdoor.
Laat iets opstijven.

Doe de suiker in een pan met dikke bodem en verwarm de suiker tot deze licht begint te kleuren.
Voeg dan de warme room toe, goed blijven roeren.... en kook tot een toffeeachtige saus.
Schrik niet als het even een hele klont karamel wordt, blijf roeren het komt goed!
Kook de saus in tot een toffee dikte.
Laat de saus afkoelen.

Vul de kant en klaar gekochte bonbonchocolade bakjes eerst met de toffee saus en spuit daarop de witte chocolade. Strijk het geheel glad met een warm nat mes.
Decoreer de bonbons naar eigen idee.

Personen: 0
Bereidingstijd: 20 minuten + afkoelen
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50