Verwijder de bovenste korst van het brood, alsof het een deksel is. Snijd nu het zachte brooddeeg voorzichtig los van de korst, zodat je een korstbak overhoudt.
Snijd het zachte brooddeeg in de lengte in heel dunne plakken van ½ cm dik.
Bestrijk 5-6 plakken brood dun met een mengsel gemaakt van de mayonaise, zure room, zout, peper en de kruiden. Vul het brood als volgt: leg op de bodem plakjes tomaat met daarop plakjes mozzarella en blaadjes baslicum. Leg hierop een plak brood en vervolgens rauwe ham met gele paprika. Daarna weer een plak brood met spinazieblaadjes en avocado. Vervolgens weer een plak brood met gerookte kip, pesto en geroosterde pijnboompitten. Eindig met een plak brood en daarop blaadjes rucola en courgette. Strooi tussen elke laag wat zout en peper. Leg het deksel er weer op en verpak het brood in plasticfolie. Laat de smaken enkele uren intrekken. Serveer het brood in dunne plakken gesneden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |