Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Speculaas

Aantal personen:

Ingrediënten

Voor 500 gr:
185 gr zelfrijzend bakmeel
85 gr donkere basterdsuiker
10 -15 gr speculaaskruiden
zout
120 gr koude boter of margarine, in stukjes
eventueel blanke amandelen

Bereiden

Zeef het meel boven een kom en voeg suiker, speculaaskruiden, zout en boter toe. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Zet het deeg in plasticfolie 30 min.in de koelkast.
Rol het uit tot een lap van 5 mm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork in.
Bak de speculaas in 20 -25 min krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 170 graden.
Tip: Versier de speculaas na afkoelen eventueel met dunne glazuurlijntjes.
Roer daarvoor door 2 el water net zoveel poedersuiker tot er een glad en stevig glazuur ontstaat. Vouw van bakpapier een klein puntzakje en knip een klein puntje van het zakje, zodat er een dun lijntje glazuur uitkomt.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Verwenbroodjes met geroosterd varkenshaasje
Sinaasappel bonbons
Cake, traditioneel
Chocoladecake met pecannoten
Kokosbergjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes