Verwarm de oven voor op 220 graden. Gebruik bij voorkeur een quichevorm ( geen springvorm). Schil de appels, halveer ze en haal het klokhuis eruit. Smelt de suiker tot een goudbruine karamel. Draai de vlam laag. Roer beetje bij beetje de boter door de suiker. Doe de karamel over in de vorm. Leg de appels in de vorm, de bolle kant naar beneden. Maak van de plakjes bladerdeeg een grote lap. Bedek de taartvorm met de deeglap en snijd de rand bij. Vouw het deeg her en der tussen de appels. Zet de taart in de oven en bak hem in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek het deeg eventueel af met zilverfolie als het tijdens het bakken te donker wordt. Leg een schaal of bord op de taart als deze nog warm is en keer de vorm om.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |