Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Taarten-en-brood | Tarte tatin

Tarte tatin

Voor een taart van ca. 24 cm doorsnee heeft u nodig:
6 middelgrote of 4 grote appels ( een stevige soort zoals jonagold)
200 g suiker
50 g boter, in blokjes
6 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 220 graden. Gebruik bij voorkeur een quichevorm ( geen springvorm). Schil de appels, halveer ze en haal het klokhuis eruit. Smelt de suiker tot een goudbruine karamel. Draai de vlam laag. Roer beetje bij beetje de boter door de suiker. Doe de karamel over in de vorm. Leg de appels in de vorm, de bolle kant naar beneden. Maak van de plakjes bladerdeeg een grote lap. Bedek de taartvorm met de deeglap en snijd de rand bij. Vouw het deeg her en der tussen de appels. Zet de taart in de oven en bak hem in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek het deeg eventueel af met zilverfolie als het tijdens het bakken te donker wordt. Leg een schaal of bord op de taart als deze nog warm is en keer de vorm om.

Personen: Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50