Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Boeuf Bourguignon 2

Boeuf Bourguignon 2

3 eetl. olie
750 gr sukadelapje
75 gr magere spekreepjes
2 teentjes knoflook
125 gr wortelen
125 gr uien
1 eetl. bloem
l runderbouillon
1 laurierblaadje
theel. tijm
250 gr champignons
2 dl rode wijn
potje zilveruitjes

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees omscheppend bruin.
Neem het uit de pan en bestrooi het met peper en zout.

Bak de spekblokjes in het braadvet bruin.
Voeg de knoflook, de ui en de wortel toe en bak het 5 minuten.
Strooi de bloem over de groenten en schep deze goed om.
Schenk de wijn en de bouillon erbij, voeg het laurierblaadje en de tijm toe en breng het aan de kook.
Doe het vlees terug in de pan.
Laat het vlees in 2 uur op een laag vuur, met de deksel schuin op de pan gaar worden.
Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Laat de zilveruitjes uitlekken
Voeg champignons en zilveruitjes 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met aardappelpuree en sperzieboontjes.

Personen: 4
Bereidingstijd: 3 uur
Bron: marionsrecepten.nl

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50