Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Cordon bleu met romige aardappelwaterkerspuree

Cordon bleu met romige aardappelwaterkerspuree

1 kg aardappelen
2-3 dl volle melk
blaadjes van 2 bosjes waterkers, grofgesneden
zout en peper
nootmuskaat
75 gr geraspte jong belegen kaas
bloem
1-2 eieren, losgeklopt
gedroogd broodkruim of paneermeel
60 gr boter of margarine

Kook de aardappelen in circa 20 min gaar, giet ze af en pureer ze. Verwarm de melk en roer deze, samen met de waterkers, door de puree tot deze heel romig is. Breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kaas. Snijd de karbonades in tot op het bot en klap ze open. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg in elke karbonade een plak ham en een plak kaas.
Klap de karbonades dubbel en maak ze weer dicht met een houten prikker. Haal de gevulde karbonades door de bloem, schud de overtollige bloem eraf. Haal ze daarna door losgeklopt ei en bedek ze vervolgens met een dun laagje broodkruim. Bak ze aan elke kant 4-6 min in de boter tot ze krokant en gaar zijn. Serveer de cordon bleu met de waterkerspuree en garneer eventueel met waterkers.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50