Kruid de karbonades met peper en zout en wrijf ze in met de grove mosterd en bestrooi ze met de salie. Dek ze vervolgens af met plasticfolie en laat ze ca. 30 minuten ion de koelkast marineren. Wentel ze door de bloem en bak ze goudbruin in de olie met boter.
Neem de karbonades vervolgens uit de pan en bak de sjalotten lichtbruin in de braadjus. Giet vervolgens de slagroom erbij en roer het goed door elkaar. Laat dit even doorkoken en bewaaar de saus in een schaaltje tot gebruik. Was in de tussentijd de aardappels en boen ze goed schoon. Snijd ze in de lengte in 6 partjes. Leg ze in een ovenschaal en rangschik de uien er overheen. Kruid met versgemalen peper, zout en een paar takjes rozemarijn. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Schep dit af en toe door elkaar. Leg de gehalveerde tomaten in een ovenschaal en bestrooi ze met met de knoflook, peterselie, peper, zout en paneermeel en zet deze ook in de oven en bak ze zo‘n 15 minuten en haal ze daarna uit. Als de aardappels 15 minuten in de oven hebben gestaan, de koteletten er bovenop plaatsen en het geheel weer terug in de oven plaatsen.
Haal na 5 minuten het geheel uit de oven en plaats de inmiddels gebakken tomaten rondom. De sjalottensaus apart serveren.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |