Voorbereiding:
Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Laat het blikje ananas uitlekken en vang het sap op. Vul het sap aan met het ananassap tot 1 dl. Meng het sap met de ketjap, peper en knoflook tot een marinade. Stop de varkensrollade met de marinade in een plastic zak en knoop deze goed dicht. Laat minimaal 1 uur rusten.
Bereiden:
Haal de rollade uit de marinade. Verhit 2 kneepjes Croma vloeibare margarine in een braadpan.
Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en braad de rollade rondom aan. Zet het vuur laag en braad de rollade in ca 40 minuten gaar, met de deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig.
Schil intussen de sjalotjes en snijd ze in dunne ringen.
Haal de rollade uit de pan en laat hem ca 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Zet intussen het vuur wat hoger en fruit de sjalot ca 4 minuten in het achtergebleven braadvet. Voeg de stukjes ananas toe met de achtergebleven marinade en de rest van het ananassap. Breng het geheel aan de kook en laat ca 2 minuten zachtjes doorkoken. Bind de saus evt. met wat allesbinder.
Snijd de rollade in plakken en serveer met de uienananassaus.
Lekker met sperziebonen en rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |