Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Gehaktballen met mosterdsaus en bieslook

Gehaktballen met mosterdsaus en bieslook

2 sneetjes oud witbrood
1 dl melk
500 gr varkens-of rundergehakt
1 ei
zout
peper
1-2 tl fijngesneden salie
2 el fijngesneden bieslook
1 el grove mosterd
40 gr boter
2 fijngesneden sjalotjes
1 dl heet water
5 à 6 el slagroom
1 el grove mosterd
2-3 el fijngesneden bieslook

Week 2 sneetjes oud witbrood zonder korst in 1 dl melk. Knijp het brood iets uit en meng het met 500 gr varkens- of rundergehakt, 1 ei,zout,peper,1-2 tl fijngesneden salie en 2 el fijngesneden bieslook. Deel het gehakt in vier stukken en vorm elk stuk tot een stevige bal. Bestrijk de gehaktballen met 1 el grove mosterd en bak ze in 40 gr boter in een hapjespan rondom bruin. Zet het vuur lager en braad het gehakt met het deksel schuin op de pan gaar in 20 à 25 minuten. Keer de gehaktballen regelmatig. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het braadvet te donker wordt.
Neem de gehaktballen uit de pan. Bak 2 fijngesneden sjalotjes circa 5 minuten in het achtergebleven braadvet. Schenk er 1 dl heet water bij en roer de aanbaksels los. Roer er 5 à 6 el slagroom en nog 1 el grove mosterd door en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de gehaktballen terug in de pan en warm ze nog 1-2 minuten mee. Roer 2-3 fijngesneden bieslook door de saus.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50