Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gehaktballen met mosterdsaus en bieslook

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 sneetjes oud witbrood
1 dl melk
500 gr varkens-of rundergehakt
1 ei
zout
peper
1-2 tl fijngesneden salie
2 el fijngesneden bieslook
1 el grove mosterd
40 gr boter
2 fijngesneden sjalotjes
1 dl heet water
5 à 6 el slagroom
1 el grove mosterd
2-3 el fijngesneden bieslook

Bereiden

Week 2 sneetjes oud witbrood zonder korst in 1 dl melk. Knijp het brood iets uit en meng het met 500 gr varkens- of rundergehakt, 1 ei,zout,peper,1-2 tl fijngesneden salie en 2 el fijngesneden bieslook. Deel het gehakt in vier stukken en vorm elk stuk tot een stevige bal. Bestrijk de gehaktballen met 1 el grove mosterd en bak ze in 40 gr boter in een hapjespan rondom bruin. Zet het vuur lager en braad het gehakt met het deksel schuin op de pan gaar in 20 à 25 minuten. Keer de gehaktballen regelmatig. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het braadvet te donker wordt.
Neem de gehaktballen uit de pan. Bak 2 fijngesneden sjalotjes circa 5 minuten in het achtergebleven braadvet. Schenk er 1 dl heet water bij en roer de aanbaksels los. Roer er 5 à 6 el slagroom en nog 1 el grove mosterd door en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de gehaktballen terug in de pan en warm ze nog 1-2 minuten mee. Roer 2-3 fijngesneden bieslook door de saus.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cannelloni uit Napoli
Varkenshaas met groene pepersaus en waterkers stampot
Varkenshaas met romige tomatensaus
Hamlappen uit de oven met rode wijn en gember
Varkensoester met kersensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes