Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde varkenshaas met lenteuitjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 g varkenshaas
3 lente ui
2 el abrikozenjam
1 tl soyasaus
1 plak achterham
25 g boter
2 el medium sherry
1 dl slagroom
p&z

Bereiden


  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf.

  • Snijd het varkenshaasje in de lengte tot op 1 cm in en klap het open.

  • Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee.

  • Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje.

  • Snijd overhangende randjes weg. Leg de lente-uitjes erop. Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met cocktailprikkers.

  • Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin.

  • Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Neem het varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

  • Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit ca. 2 minuten in tot een licht gebonden saus.

  • Snijd het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op 2 warme borden. Schenk de saus erlangs.

  • Lekker met gebakken krielaardappeltjes en een frisse salade.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)
    Rollade met paddestoelensaus
    Krokant varkensvlees met kokos en zoetzure saus
    Hamlappen uit de oven met rode wijn en gember
    Gestoofde schouderkarbonade in tomatensaus
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes