Blancheer de koolbladeren ± 3 minuten in ruim water met zout en laat ze uitlekken. Meng de gesnipperde sjalot, de uitgeperste knoflook, de specerijen, de gehakte peterselie, zout en peper door het gehakt. Snijd het dikke deel uit de nerven van de koolbladeren wigvormig weg. Vorm 8 worstjes van het gehakt en leg deze op de bladeren. Rol ze een klein stukje in, vouw de zijkanten naar binnen en rol ze verder op. Bind de rolletjes met keukentouw dicht en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 175 graden. Fruit in de olie de gesnipperde ui. Voeg de tomaatstukjes met vocht en de bouillon toe en laat dit 4 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout , peper en de suiker. Schenk de saus over de rolletjes. Dek af met aluminiumfolie en stoof de rolletjes in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Bestrooi met de gehakte koriander. Lekker met pasta.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |