Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mosterdvlees

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr magere hamlappen
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr zilveruitjes
2 eetl olijfolie
2 eetl mosterd
1/2 eetl kerriepoeder
1/2 theel rozemarijn
1 dl witte wijn of sherry
1 dl bouillon
1 dl slagroom of koffieroom
50 gr rozijnen
peper en zout

Bereiden

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel de uien en snipper deze. Pel de teentjes knoflook en laat de zilveruitjes goed uitlekken. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg ui, geperste knoflook, mosterd, kerriepoeder, rozemarijn en zilveruitjes toe en roer goed door. Giet de wijn of de sherry met de bouillon erbij en stoof het gerecht met het deksel op de pan 30 minuten. Roer de room en de rozijnen erdoor en breng de stoofschotel op smaak met peper en zout. Serveer er aardappelpuree of pasta erbij. Ook lekker met roergebakken witte of spitskool.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkensfricandeau gevuld met zuidvruchten.
Franse gevulde rollade
Varkenshaas met groene pepersaus en waterkers stampot
Koolraap met varkenhaas
Cotelet de porc cordon bleu (gepaneerde ribkarbonade, gevuld met ham en kaas)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes