Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Pittige speklapjes

Pittige speklapjes

8 speklapjes
1 el sambal
2 el oesterssaus
1 ui
300 gr basmatirijst
100 gr gekookte ham
75 gr spitskool
50 gr ui
1 teentje knoflook
peper en zout
8 eieren
50 cc room
50 gr peterselie
50 gr bieslook
peper en zout

Smeer de speklapjes in met sambal, oestersaus en gehakte ui. Laat de speklapjes ca. 15 min marineren. Bak de speklapjes in een droge pan aan beide zijden krokant.
Blus de speklapjes af met water en laat ze nog ca. 20 minuten sudderen.Kook de basmatirijst in water met zout in ca 12 min gaar. Snijd de ui, gekookte ham en spitskool in fijne blokjes.
Bak deze ingrediënten in olie, voeg de rijst toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten door. Snijd de peterselie en bieslook fijn, klop de eieren los, voeg de fijngesneden kruiden en peper en zout toe en bak hiervan een omelet in een beetje olie.
Leg de speklapjes op borden en rangschik de gebakken rijst en de omelet erbij.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50