Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik
Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 g hamlappen
225 g perziken
1 el Chinese soyasaus
1 tl gemberpoeder
1 tl maïzena
3 bosuitjes
2 el olie
1 teen knoflook
1 el honing
75 g pecannoten
1 el verse koriander
p&z
Bereiden
Snijd de hamlappen in dunne plakjes.
Snijd de perzik in schijfjes.
Roer twee eetlepels perziksap met de sojasus, gemberpoeder en maizena tot een sausje.
Haal de plakjes hamlap door dit sausje.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca 1 centimeter.
Verhit de olie in een wok of in een braadpan.
Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur al omscheppend bruin.
Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord.
Fruit de uitjes ca. 2 minuten in de wok.
Bak de schijfjes perzik ca 1 minuut mee.
Schep de honing en pecannoten erdoor.
Voeg het vlees toe en verhit alles tot het door en door heet is.
Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover.