Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik

Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik

300 g hamlappen
225 g perziken
1 el Chinese soyasaus
1 tl gemberpoeder
1 tl maïzena
3 bosuitjes
2 el olie
1 teen knoflook
1 el honing
75 g pecannoten
1 el verse koriander
p&z


  1. Snijd de hamlappen in dunne plakjes.
  2. Snijd de perzik in schijfjes.
  3. Roer twee eetlepels perziksap met de sojasus, gemberpoeder en maizena tot een sausje.
  4. Haal de plakjes hamlap door dit sausje.
  5. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca 1 centimeter.
  6. Verhit de olie in een wok of in een braadpan.
  7. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur al omscheppend bruin.
  8. Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord.
  9. Fruit de uitjes ca. 2 minuten in de wok.
  10. Bak de schijfjes perzik ca 1 minuut mee.
  11. Schep de honing en pecannoten erdoor.
  12. Voeg het vlees toe en verhit alles tot het door en door heet is.
  13. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover.
  14. Lekker met kerrierijst en gemengde friséesalade.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Recepten gids

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50