Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Schnitzels met bospaddestoelen

Schnitzels met bospaddestoelen

400 gr gemengde paddestoelen
(kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
2 eetl citroensap
4 gepaneerde varkensschnitzels
75 gr boter
1 glas droge sherry of witte wijn
2 dl gezeefde tomaten (pakje)
1 eetl honing of gembersnippers of siroop
peper en zout
3 bosuitjes of 2 eetl gehakte bieslook (vers of diepvries)

Borstel de paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes of reepjes. Besprenkel ze met citroensap.
Bak de schnitzels in 50 gr hete boter aan beide kanten goudbruin en gaar in 10 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de paddestoelen in het bakvet waaraan de rest van de boter wordt toegevoegd.
Blus ze af met sherry of witte wijn.
Voeg de gezeefde tomaten, honing, peper en zout toe en verwarm zachtjes 5 minuten.
Hak de bosuitjes met loof fijn en voeg ze bij de paddestoelen-tomatensaus.
Serveer de schnitzels met de saus ernaast met krieltjes en broccoli.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50