Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in de braadpan en bak de chorizo zachtjes uit. Wrijf de varkenslapjes in met peper en zout naar smaak. Schep de chorizo op een bordje. Bak de varkenslapjes in het bakvet bruin. Bak de ui ca. 2 minuten zachtjes mee. Strooi het chillipoeder en de tijm erover en voeg de wijn en de tomaatstukjes toe. Breng het geheel langzaam aan de kook en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Voeg de paprika en de olijven aan het vlees toe en stoof het gerecht nog ca. 15 minuten op heel zacht vuur.
Lekker met rijst en een frisse salade.
Bereidingstijd: 1½ uur
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |