Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Spaanse varkensvleesstoofpot met olijven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 uien
150 gr chorizo (vleeswaar)
2 eetl olijfolie
600 gr varkenslapjes
peper, zout
2 theelepels chillipoeder
2 theelepels tijm
1 dl rode wijn
1 blikje tomaatstukjes (400 gr)
1 groene paprika
100 gr groene olijven gevuld met piment

Bereiden

Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in de braadpan en bak de chorizo zachtjes uit. Wrijf de varkenslapjes in met peper en zout naar smaak. Schep de chorizo op een bordje. Bak de varkenslapjes in het bakvet bruin. Bak de ui ca. 2 minuten zachtjes mee. Strooi het chillipoeder en de tijm erover en voeg de wijn en de tomaatstukjes toe. Breng het geheel langzaam aan de kook en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Voeg de paprika en de olijven aan het vlees toe en stoof het gerecht nog ca. 15 minuten op heel zacht vuur.
Lekker met rijst en een frisse salade.
Bereidingstijd: 1½ uur

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sukadelapjes met appel en rozijnen
Ribkarbonades met tomatenpesto
Pittige speklapjes
Roergebakken fricandeau met paddestoelen
Cotelet de porc cordon bleu (gepaneerde ribkarbonade, gevuld met ham en kaas)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes