Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sukadelapjes met appel en rozijnen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr sukadelapjes
versgemalen peper
zout
1 theel kruidnagelpoeder
75 gr boter
2 uien
2 zoetzure appels
2 dl appelsap of appelcider
75 gr blanke rozijnen
1 eetl zonnebloemolie
maïzena of allesbinder
2 eetl gehakte peterselie (vers of diepvries)

Bereiden

Wrijf de sukadelapjes in met peper, zout en kruidnagelpoeder.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten rondom bruin.
Pel intussen de uien en snijd ze in dunne ringen. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
Voeg de uien, appelstukken en appelsap of appelcider bij het vlees en stoof zachtjes 1,5-2 uur met deksel op de pan. Voeg de laatste 15 min de rozijnen toe.
Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken. Bak deze 2 minuten in de zonnebloemolie. Bind het stoofvocht van het vlees eventueel met maïzena of allesbinder.
Serveer de sukadelapjes in een schaal met saus en lag de appelplakken er dakpansgewijs op. Bestrooi met peterselie.

Lekker met gekookte aardappelen en rodekool.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Karbonade met kruidendakje
Varkensvlees met paksoi en gemberrijst
Spaanse varkensvleesstoofpot met olijven
Zoet-zure vleesstoofpot
Gevulde varkenfilet lapjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes