Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Sukadelapjes met appel en rozijnen

Sukadelapjes met appel en rozijnen

500 gr sukadelapjes
versgemalen peper
zout
1 theel kruidnagelpoeder
75 gr boter
2 uien
2 zoetzure appels
2 dl appelsap of appelcider
75 gr blanke rozijnen
1 eetl zonnebloemolie
maïzena of allesbinder
2 eetl gehakte peterselie (vers of diepvries)

Wrijf de sukadelapjes in met peper, zout en kruidnagelpoeder.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten rondom bruin.
Pel intussen de uien en snijd ze in dunne ringen. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
Voeg de uien, appelstukken en appelsap of appelcider bij het vlees en stoof zachtjes 1,5-2 uur met deksel op de pan. Voeg de laatste 15 min de rozijnen toe.
Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken. Bak deze 2 minuten in de zonnebloemolie. Bind het stoofvocht van het vlees eventueel met maïzena of allesbinder.
Serveer de sukadelapjes in een schaal met saus en lag de appelplakken er dakpansgewijs op. Bestrooi met peterselie.

Lekker met gekookte aardappelen en rodekool.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50