Wrijf de sukadelapjes in met peper, zout en kruidnagelpoeder.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten rondom bruin.
Pel intussen de uien en snijd ze in dunne ringen. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
Voeg de uien, appelstukken en appelsap of appelcider bij het vlees en stoof zachtjes 1,5-2 uur met deksel op de pan. Voeg de laatste 15 min de rozijnen toe.
Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken. Bak deze 2 minuten in de zonnebloemolie. Bind het stoofvocht van het vlees eventueel met maïzena of allesbinder.
Serveer de sukadelapjes in een schaal met saus en lag de appelplakken er dakpansgewijs op. Bestrooi met peterselie.
Lekker met gekookte aardappelen en rodekool.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |