Boor de klokhuizen uit de appels.
Schil de appels en snijd ze in dikke plakken. Besprenkel ze met citroensap.
Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm en bestrooi ze met peper en zout.
Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes of in vieren.
Pel de sjalotjes, snijd ze in ringetjes of in vieren.
Verwarm de helft van de boter en bak hierin de appelplakken aan beide kanten lichtbruin. Schep ze uit de pan op een bord. Verdeel de honing erover en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de champignons en sjalotjes in het bakvet 3 minuten. Schep ze uit de pan. Voeg de rest van de boter toe en bak hierin de varkenshaas 4 minuten.
Schep de champignons, sjalotjes, tijm, crème fraîche en sherry erbij en verwarm even.
Serveer de varkenshaas met de champignonssaus met daarop de appelplakken.
Tip: In plaats van varkenshaas is varkensoester ook heel lekker.
Voeg ½ theel kerriepoeder aan de saus toe.
Bereingstijd: 30 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |