Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkenshaas met appel en champignons

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 appels
2 eetl citroensap
400 gr varkenshaas
versgemalen peper en zout
250 gr champignons
4 sjalotjes
75 gr boter
2 eetl honing
½ eetl gehakte verse tijm of ½ theel gedroogd
1 bekertje (125ml) crème fraîche
2 eetl medium sherry

Bereiden

Boor de klokhuizen uit de appels.
Schil de appels en snijd ze in dikke plakken. Besprenkel ze met citroensap.
Snijd de varkenshaas in plakken van 3 cm en bestrooi ze met peper en zout.
Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes of in vieren.
Pel de sjalotjes, snijd ze in ringetjes of in vieren.
Verwarm de helft van de boter en bak hierin de appelplakken aan beide kanten lichtbruin. Schep ze uit de pan op een bord. Verdeel de honing erover en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de champignons en sjalotjes in het bakvet 3 minuten. Schep ze uit de pan. Voeg de rest van de boter toe en bak hierin de varkenshaas 4 minuten.
Schep de champignons, sjalotjes, tijm, crème fraîche en sherry erbij en verwarm even.
Serveer de varkenshaas met de champignonssaus met daarop de appelplakken.

Tip: In plaats van varkenshaas is varkensoester ook heel lekker.
Voeg ½ theel kerriepoeder aan de saus toe.
Bereingstijd: 30 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkenhaas met pruimen peperkoek en appelstroop
Varkensfilet met honing-druivensaus (4 personen)
Gevulde vleesrolletjes
Hamlappen uit de oven met rode wijn en gember
Gestoofde varkensfricandeau in knoflooksaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes