Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkenshaas met paddestoelensaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

1 ui
150 gr oesterzwammen
250 gr kastanjechampignons
50 gr bakbacon
1 takje peterselie
50 gr boter
4 varkenshaas à 150 gr.
zout & peper
1 eetl. tijm
4 eetl. maidera
1 eetl. sojasaus zout
125 ml slagroom

Bereiden

Ui pellen en halveren, helften in dunne ringen snijden.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Oesterzwammen in reepjes snijden.
Bacon in stukjes snijden.
In kopje peterselie fijn knippen.

Ui en bacon aanbakken, varkenshaasjes bestrooien met zout peper en tijm en mee bakken met uien en bacon.
Dikke varkenshaasjes 20 minuten, dunne 12 minuten, medaillons ca 5 minuten.
Varkenhaasjes uit de pan nemen en warm houden in aluminiumfolie

Aan achtergebleven ui-bacon de paddestoelen op hoof vuur roerbakken.
Afblussen met maidera.
Sojasaus toevoegen en even goed doorroeren.
Slagroom toevoegen, aan de kook brengen en 2 minuten laten inkoken.
Op smaak brengen met zout en peper.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gehaktbrood
Varkenshaas met amandel en appelsaus
Karbonade met kruidendakje
Gelakte varkenshaas medaillons met port-salie saus
Varkensrollade in filodeeg

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes