Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkenshaasje met druiven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kleine of 2 grote varkenshaasjes
zout en peper
35 gr boter of margarine
2 dl lams -of kalfsfond (pot à 4 dl)
200 gr witte druiven (eventueel ontpit)
3 -4 el fijngesneden peterselie

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom bruin in 20 gr boter. Voeg 3 -4 el fond toe en braad het vlees nog 10-15 minuten tot het net gaar is. Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze warm. Schenk de rest van de fond in de pan en roer de aanbaksels in de pan los. Laat het mengsel iets inkoken tot een saus en breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor. Bak intussen de druiven enkele minuten in 15 gr boter op zacht vuur, laat ze niet bruin worden.
Serveer het vlees met de druiven en wat saus.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pittige speklapjes
Feestelijke rollade
Varkensfilet met honing-druivensaus (4 personen)
Filet mignon de porc a la normande (gebraden varkenshaas met appel en rozijnen)
Roergebakken fricandeau met paddestoelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes