Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkenshaasje met wijn-champignonroomsaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

500 gram varkenshaas (2 stuks)
Zout & peper
1 bakje champignons
1 zakje champignonroomsaus
1/2 glas wijn

Bereiden

Haal de varkenshaasjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Breng ze op smaak met peper en zout, schroei de zijkanten kort dicht en braad het verder op laag vuur. Snij de champignons in plakjes. Braad het vlees in ongeveer 15 minuten gaar en haal het daarna uit de pan. Bak daarna in dezelfde pan de champignons zodat de smaak van het vlees wordt opgenomen. Maak de saus klaar zoals op het zakje staat aangegeven. Afhankelijk van uw kookkunsten voegt u nu de wijn toe aan de champignons (let op voor de vlam in de pan) of voegt u het toe aan de saus. Na een minuut of twee voegt u de champignons, inclusief het vocht uit de pan, toe aan de saus. Laat dit nog een minuut of twee staan. Snij de varkenshaasjes in plakjes en verdeel dit over de borden. Verdeel daarna de saus met champignons over het vlees.

Serveertip: Sugarsnaps en aardappelkroketjes

Reacties

Vanessa de Wit (20-12-2008 13:55):
Vooral de saus is heel erg lekker. Hij krijgt een warme donkere kleur door de wijn en het vocht en is zeer smaakvol. Heb alleen wel iets meer varkenshaas gekocht. (650 gram)

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde karbonade
Cordon bleu met romige aardappelwaterkerspuree
Spareribs Mexicana
Karbonades met mosterdsaus
Gehaktballen met mosterdsaus en bieslook

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes