Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Varkensrollade in filodeeg

Varkensrollade in filodeeg

1 varkenslende-rollade van ca 800 gr
zout
peper
2 el olijfolie
2 dl kippenbouillon
2-3 dun afgesneden reepjes sinaasappelschil
2 steranijs
75 gr sesamzaadjes
2 tl verse tijmblaadjes
8 vellen filodeeg
circa 50 gr gesmolten boter
1-2 el sesamolie
1 el sinaasappelmarmelade

Wrijf de rollade in met zout en peper en bak hem rondom bruin in de olie. Voeg de bouillon, sinaasappelschil en steranijs toe en braad het vlees op zacht vuur nog circa 20 min. Neem het vlees uit de pan, maar bewaar de saus. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en maak ze fijn in een vijzel of met een staafmixer. Meng de gemalen sesam met de tijm en wat zout en peper. Bestrijk elk deegvel dun met gesmolten boter en strooi er wat sesammengsel over.
Leg de vellen deeg op elkaar en leg daarop de rollade. Rol de rollade in het deeg, sluit het deeg aan alle kanten goed en bestrijk het rondom met boter. Leg het pakket met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bak het circa 25 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot het deeg krokant en lichtbruin is (dek eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt). Laat de rollade enkele minuten afkoelen voordat hij wordt aangesneden. Zeef de achtergehouden saus en verwaem hem zachtjes. Roer de sesamolie en marmelade erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Personen: 6
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50