Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Varkensvlees met knolselderij-aardappelpuree

Varkensvlees met knolselderij-aardappelpuree

200 gr aardappelen
300 gr knolselderij
zout
1 el crème fraîche
½ -1½ dl halfvolle melk
peper
2 el bloem
1 tl kerriepoeder
200 gr varkenshaas
25 gr boter
2 el fijngesnedenpeterselie
400 gr broccoli

Kook 200 gr geschilde aardappelen samen met 300 gr in stukken gesneden knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout. Stamp de groente fijn, roer er 1 el créme fraîche door en ½-1½ dl halfvollemelk tot er een romige puree ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper. Meng 2 el bloem met 1 tl kerriepoeder en wat zout en peper. Snijd 200 gr varkenshaas in plakjes van 2 cm. Haal de plakjes vlees door de gekruide bloem en klop de overtollige bloem eraf. Bak het vlees aan elke kant circa 2 minuten in 25 gr boter, tot ze aan de buitenkant lichtbruin zijn en van binnen nog een beetje roze. Presenteer het vlees met de puree en strooi er 2 el fijngesneden peterselie over.
Serveer er tenslotte 400 gr gekookte broccoli bij.

Personen: 2
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50