Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Varkensvleesgerechten | Varkensvlees met paksoi en gemberrijst

Varkensvlees met paksoi en gemberrijst

50 gr varkensfilet
1 eetl bloem
1 eetl poedersuiker
versgemalen peper
zout
400 gr pandanrijst
1 struik paksoi
3 eetl zonnebloemolie of arachide-de olie
3 eetl oestersaus of ketjap manis
2 eetl gehakte gembersnippers
2 eetl gembersiroop

Snijd het vlees in smalle reepjes. Meng de bloem met poedersuiker, peper en zout en schep dit mengsel door de vleesreepjes.
Kook de pandanrijst volgens volgens de aanwijzing op de verpakking en zet deze 10 minuten afgedekt apart.
Verwijder de stronk van de paksoi en snijd de groente in repen.
Verhit 2 eetl olie in de wok of hapjespan en roerbak hierin de vleesreepjes 5 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de paksoi 2 minuten. Schep de oestersaus, 1 eetl gembersnippers, 1 eetl gembersiroop en de vleesreepjes erdoor.
Meng de rest van de gembersnippers en de gembersiroop door de rijst. Schep de rijst in vier kommetjes. Druk dit goed aan en strijk het oppervlak glad. Keer ze op 4 warme borden en serveer het wokgerecht eromheen.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50