Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkensvlees met paksoi en gemberrijst

Aantal personen: 4

Ingrediënten

50 gr varkensfilet
1 eetl bloem
1 eetl poedersuiker
versgemalen peper
zout
400 gr pandanrijst
1 struik paksoi
3 eetl zonnebloemolie of arachide-de olie
3 eetl oestersaus of ketjap manis
2 eetl gehakte gembersnippers
2 eetl gembersiroop

Bereiden

Snijd het vlees in smalle reepjes. Meng de bloem met poedersuiker, peper en zout en schep dit mengsel door de vleesreepjes.
Kook de pandanrijst volgens volgens de aanwijzing op de verpakking en zet deze 10 minuten afgedekt apart.
Verwijder de stronk van de paksoi en snijd de groente in repen.
Verhit 2 eetl olie in de wok of hapjespan en roerbak hierin de vleesreepjes 5 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de paksoi 2 minuten. Schep de oestersaus, 1 eetl gembersnippers, 1 eetl gembersiroop en de vleesreepjes erdoor.
Meng de rest van de gembersnippers en de gembersiroop door de rijst. Schep de rijst in vier kommetjes. Druk dit goed aan en strijk het oppervlak glad. Keer ze op 4 warme borden en serveer het wokgerecht eromheen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkensoester met kersensaus
Normandische karbonades met appel
Rollade met paddestoelensaus
Gevulde schnitzels (variaties)
Varkensoesters

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes