Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de eieren hard in 10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en snijd ze in partjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet ze apart. Snijd het stokbrood in schuine plakken.
Pers de gepelde teentjes knoflook boven de olijfolie.
Bestrijk of besprenkel de plakjes stokbrood met de helft van de knoflookolie.
Verdeel de kaas over de stokbroodplakjes en bak ze in het midden van de oven tot ze knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Verwijder de stronk en de nerven uit de ijsbergsla en snijd het blad in smalle reepjes. Halveer de olijven en verdeel de gedroogde tomaten in reepjes.
Verdeel de sla over de bordjes. Leg eieren, olijven, tomaten, druiven en in blokjes gesneden kaas erop. Roer een dressing van de rest van de olie, citroensap, peper en zout en giet het over de salade.
Tip: roquefort kan vervangen worden door gorgonzola.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |