Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Vegetarisch | Caesarsalad met kaascroutons

Caesarsalad met kaascroutons

4 eieren
2 eetl pijnboompitten
1 klein stokbrood
1 dl olijfolie
3 teentjes knoflook
150 gr roquefort
1 krop ijsbergsla
100 gr olijven zonder pit
6 gedroogde tomaten op olie
150 gr druiven
2 eetl citroensap
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de eieren hard in 10 minuten. Giet er koud water over, pel ze en snijd ze in partjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet ze apart. Snijd het stokbrood in schuine plakken.
Pers de gepelde teentjes knoflook boven de olijfolie.
Bestrijk of besprenkel de plakjes stokbrood met de helft van de knoflookolie.
Verdeel de kaas over de stokbroodplakjes en bak ze in het midden van de oven tot ze knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Verwijder de stronk en de nerven uit de ijsbergsla en snijd het blad in smalle reepjes. Halveer de olijven en verdeel de gedroogde tomaten in reepjes.
Verdeel de sla over de bordjes. Leg eieren, olijven, tomaten, druiven en in blokjes gesneden kaas erop. Roer een dressing van de rest van de olie, citroensap, peper en zout en giet het over de salade.

Tip: roquefort kan vervangen worden door gorgonzola.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50