Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Falafel met salade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr kikkererwten (mag uit blik)
2 uien
4 teentjes knoflook
1 tl instant gist
0,5 tl gemalen komijn
1 tl gemalen venkelzaad
1 tl cayennepeper
1 el gehakte peterselie
1 ei

voor de salade:
1 sinaasappel
3 el olijfolie
1 el azijn
2 el mayonaise
2 avocado‘s
0,5 ui
1 klein rood pepertje
4 el koriander blaadjes
peper en zout

Bereiden

Pel de uien en de knoflook en snijd ze ragfijn. Pureer de gekookte kikkererwten in een keukenmachine en meng daarna ook de rest van de ingrediënten door deze kikkererwtenpuree. Lepel dit kikkererwtenbeslag in een schaal en laat het afgedekt op een warme plaats iets rijzen in ca 1 uur.
Verhit olie in een frituurpan tot 180 graden.
Bak de falafel hierin goudgeel af door kleine balletjes met behulp van twee lepels voorzichtig in de olie te laten zakken.
Voor de salade:
Rasp 0,25 van de sinaasappelschil en snijd het vruchtvlees in partjes (vang wat sap op). Vermeng de azijn met dit sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de mayonaise. Klop met een garde beetje voor beetje de olie door deze dressing. Pel en snipper de ui, snijd het pepertje fijn en vermeng deze met de blaadjes koriander. Schil de avocado‘s snijd ze doormidden, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees in blokjes en vermeng deze met de sinaasappelpartjes.
Vermeng al deze ingrediënten tot een salade en maak deze aan met de dressing. Lepel de salade op borden en leg de falafel erop.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hartige taart met spruitjes, kaas en eieren
Gevulde aubergines met geitenkaas (vegetarisch)
Pizza de la manza
Aspergesalade met rucola en sugarsnaps
Paddenstoelenpie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes