Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Vegetarisch | Gebakken rijst met groenten

Gebakken rijst met groenten

250 - 300 gram koude droog gekookte rijst
200 gram champignons of andere verse paddestoelen
1 rode en 1 groene paprika
4 bleekselderijstengils
2 stevige (rode) uien
4 eetl. arachide- of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
2 eetl. ragfijn gehakte of gesnipperde verse gemberwortel
1 grote rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes)
zout
2 eetl. zoete sojasaus (ketjap manis)
2 eieren, losgeroerd
1 eetl. verse korianderblaadjes

voor de garnering: 4 ‘bloemen‘ van kleine tomaten.

Maak paddestoelen, paprika‘s en bleekselderij schoon. Snijd alles in piepkleine blokjes of in smalle reepjes. Snijd de uien in smalle partjes.
Verhit een grote wok en laat de olie er even door ‘walsen‘. Fruit de uien, onder regelmatig omscheppen, zo lang tot ze glazig zien. Schep knoflook, gemberwortel en Spaanse peper er door en voeg na 3 minuten paddestoelen, paprika‘s en bleekselderij toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken.
Strooi wat zout over de groenten en voegde sojasaus toe. Schep alles enkele malen om. Voeg daarna de rijst bij kleine gedeelten toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, dan nog zo lang bakken tot het gerecht door en door warm is geworden.
Schenk de losgeroerde eieren over het gerecht uit. Ga door met het omscheppen tot de eieren zijn gestold maar er nog wel ‘nat‘ en glimmend uitzien.
Presentatie: verdeel het gerecht over vier voorverwarmde borden. Bestrooi de gerechten met verse koriander en schik er eventueel tomatenbloemen bij

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50