Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Vegetarisch | Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

Gegratineerde champignons in room-wijnsaus

1 sjalotje
1 doosje champignons fijn (250 gr)
1 eetl boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetl droge witte wijn
1/2 theel tijm
1/2 theel kruidenbouillonpoeder
1 bekertje créme fraîche (125m)
1/2 zakje gemalen oude kaas 150 gr.
(Versgemalen) zwarte peper
2 lage ovenvaste schaaltjes à inhoud ca. 21/2 dl
keukenpapier

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotje pellen en fijn snpperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot ca. 3 min.zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 min.zachtjes op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 min op hoog vuur laten inkoken. Créme fraîche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 min. Onder grill goudbruin laten worden.
Serveren met stokbrood.

Bereiding ca. 20 min.

Personen: 2
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50