Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Vegetarisch | Groene pastasalade

Groene pastasalade

400 gr spiraaltjes of schelpjespasta
2 dl olijfolie
1/2 komkommer
150 gr diepvries doperwten
150 gr groene asperges
2 avocado‘s
1 citroen
1 eetl balsamicoazijn of witte wijnazijn
peper en zout
1eetl versgehakte bieslook
1 eetl honing
150 gr gorgonzola

Kook de pasta in ruim water met een scheutje olijfolie volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel hem na met koud water.
Snijd de komkommer in kleine dobbelsteentjes. Kook de doperwten 6-8 minuten, giet ze af en spoel ze na met koud water.
Kook de gewassen groene asperges 8 minuten in water met zout en giet ze af. Snijd ze in stukjes van 2 cm.
Halveer de avocado‘s verwijder de pitten en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Pers de helft van de citroen en sprenkel het sap over de avocadoblokjes.
Meng een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout, bieslook en honing. Schep komkommer, doperwten, asperges, avocado‘s en dressing door de pasta.
Snijd de gorgonzola in blokjes of verkruimel deze. Verdeel deze over het gerecht en garneer met partjes citroen.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50