Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Vegetarisch | Groentechili met rode bonen

Groentechili met rode bonen

1 ui
2 stengels bleekselderij
2 wortels
2 courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
4 vleestomaten
250 gr champignons
2 teentjes knoflook
2 eetl olijfolie
1 eetl chilipoeder
versgemalen peper en zout
200 ml gezeefde tomaten (pakje)
1 l blik rode bonen (kidneybonen)

Pel de ui en snipper deze. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schrap de wortel en verdeel deze samen met de courgette in plakken en de paprika‘s, zonder zaadjes, in blokjes of reepjes.
Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in partjes.
Borstel of veeg de champignons schoon en verdeel ze in vieren.
Pel de knoflook en pers of hak deze fijn.
Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit de knoflook met chilipoeder tot deze gaat geuren.
Voeg alle groente en peper en zout toe en roerbak nog 4 minuten.
Meng de gezeefde tomaten erdoor en laat alles op een lage stand 15 minuten garen.
Giet de bonen af en laat ze goed uitlekken.
Schep de bonen door het gerecht en warm even door zonder te koken. Lekker met grof bruinbrood.

Bereidingstijd: 40 minuten

Tip: Vervang courgette eens door aubergine.
Bestrooi het gerecht eens met geraspte kaas.
Voeg 1 eetl versgehakte salie of koriander toe.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50