Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Paddenstoelenpie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1½ kg ongeschilde aardappelen
50 gr boter
1 dl hete melk
2 losgeklopte eieren
70 gr geraspte oude boerenkaas
zout en peper
400 gr paddenstoelen (champignons, shiitake, cantharellen)
2 fijngesneden teentjes knoflook
40 gr boter
3 el fijngesneden peterselie
150 gr in blokjes gesneden gruyèrekaas
30 gr geraspte oude boerenkaas

Bereiden

Kook 1½ kg ongeschilde aardappelen in 25 min gaar, giet ze af en verwijder de schil.
Stamp de aardappelen fijn. Voeg 50 gr boter en circa 1 dl hete melk toe en roer er 2 losgeklopte eieren, 70 gr geraspte oude boerenkaas en wat zout en peper door.
Bak 400 gr paddenstoelen (champignons, shiitake, cantharellen) met 2 fijngesneden teentjes knoflook in 40 gr boter in 6 -8 min lichtbruin. Breng ze op smaak met zout, peper en 3 el fijngesneden peterselie.
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Leg hierop 150 gr in blokjes gesneden gruyèrekaas en daarop de paddenstoelen met het bakvocht. Dek af met de rest van de puree en strooi er 30 gr geraspte oude boerenkaas over. Bak de pie circa 30 min in een voorverwarmde oven op 190 graden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hartige taart met spruitjes, kaas en eieren
Cajun Crawfish pie
Pizza de la manza
Gemarineerde asperges met nieuwe aardappel en groene kruiden
Exotische rijst met vegetarische kebabs en ketjap-satesaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes